BEWEEG ZOALS JE GEWEND BENT

‘BEWEGEN MAAKT JE BETER’
WERKWIJZE
Heeft u klachten van uw spieren en of gewrichten dan bent u bij ons aan het juiste adres. Samen kijken we naar uw klachten en/of beperkingen en maken een plan om u zo snel mogelijk van de pijn af te helpen.  We maken geen onderscheid tussen jong of oud en behandelen sporters als niet sporters. We houden van openheid van zaken waardoor iedereen in een fijne sfeer kan herstellen, trainen of revalideren.

Rugklachten

Pijn in de rug is erg vervelend en veel mensen hebben weleens last van de rug. De pijn kan erg lokaal zijn of met uitstraling naar de benen, soms is de pijn zeurend of stekend. De klachten ontstaan vaak door overbelasting. Dit kan gebeuren bij het tillen of door langdurig in een verkeerde houding staan. Of door net de verkeerde beweging te maken. De oorzaak van de klachten is niet altijd meteen duidelijk en heeft soms ook meerdere oorzaken. De rug kan beïnvloed worden door overbelasting, een slechte lichamelijke conditie en stress factoren. Vooral de combinatie van factoren is funest voor de rug. Een slechte lichamelijk conditie met zittend werk en veel stress geeft al snel rugproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op rugklachten. Door actief te bewegen herstel je sneller.

Onze aanpak

Fysio de Varen gaat samen met u opzoek naar de oorzaken en de juiste behandeling voor uw probleem. We maken samen met u een plan om de klachten te verhelpen.

 

Knieklachten

Klachten van de knie komt veel voor bij sporters, maar ook zeker in het dagelijks leven. De knie kan instabiel aanvoelen of juist stijf. Soms kan een knie zelfs blokkeren. Bij verschillende sporten wordt er veel van de belastbaarheid van knie gevraagd. De kans op een blessure wordt hierdoor vergroot. De meniscus en bandletsel zijn samen met een gescheurde voorste kruisband veel voorkomende klachten van de knie.

Bij het ouder worden krijgen we te maken met artrose in de gewrichten. Dit komt vaak voor in de knieën. In ernstige gevallen wordt er een nieuwe knie geadviseerd. Met fysiotherapie kunnen we artrose niet voorkomen of verhelpen. In veel gevallen kunnen we het proces wel vertragen of stabiliseren. Zo stellen we bijvoorbeeld een knie operatie uit.

Onze aanpak

Fysio de varen is bekend met het revalideren van mensen na een voorstekruisband reconstructie, meniscectomie/bandletsel of overbelastingklachten. We kunnen u ook begeleiden met revalideren na een totale knieprothese. Fysio de Varen zet zich volledig voor u in.

 

 

 

 

Heupklachten

Heupklachten worden veel gezien bij mensen met artrose, pijn zit vaak in de liestreek. Als de artrose teveel pijn geeft of beperking bij het bewegen, wordt er uiteindelijk een nieuwe heup geadviseerd. Vaak is dit nadat alles al geprobeerd is zonder voldoende resultaat. Sporters hebben ook vaak liesblessures. We spreken dan vaak van overbelasting van pezen of spieren.

Onze aanpak

Op basis van wat we in het onderzoek hebben gevonden, gaan we behandelen. Vaak gaat het hier om mobilisatie van de heup en verzwakte weefsels weer sterker maken. Dit gebeurt met specifieke oefeningen.

 

 

Schouderklachten

Schouderklachten zijn een veel voorkomende klacht. Het repeterend herhalen van één en dezelfde beweging geeft vaak schouderklachten. Ook de plotselinge snelle beweging in het sporten of in het dagelijks leven kan een trauma veroorzaken. De pijn in de schouder is vaak heftig. Door fysiotherapie kunnen deze klachten goed verholpen worden. In sommige gevallen is de schade in het schoudergewricht te groot en moet er een ingreep plaatsvinden door de orthopeed. Ook hierbij is de begeleidding van de fysiotherapeut essentieel.

Onze aanpak

We beginnen met een analyse om te kijken waar de klachten vandaan komen. Op basis daarvan maken we een behandelplan. De behandeling bestaat vaak uit behandelingen op de behandelbank, maar ook in de oefenzaal. Ook hier wordt er gevraagd of de patiënt/cliënt thuis zelfstandig zijn oefeningen uitvoert. Samen zijn we sterk!